lauantai 22. helmikuuta 2014

Kukkia, koruja ja kortteja...

Flunssa ei ota hellittääkseen. Tai itseasiassa kun luulin, että oltaisiin voiton puolella, niin alkoi uudestaan vetämättömyys. Olen silti saanut jotain aikaankin, koska tekemisen into on voittanut flunssavetämättömyyden.

Minulla on menossa kukkaprojekti. Siihen olen kokeillut erilaisia tekniikoita tehdä erilaisia kukkia...

Sukkahousukukka on tehty ihan omasta päästä, niillä materiaaleilla mitä kaapista löytyi. Huomasinkin, että rautalanka on ihan liian paksua ja heteitäkään ei tällä hetkellä löydy omista varastoista. Silti ihan ok kukka siitä muotoutui. Ohjeita ja malleja on tullut katseltua YouTuben ihmeellisestä maailmasta.


Toisen kukan sitten teinkin kahvinsuodattimista. Siihen mallin otin täältä. Muutoksena sen verran, että reunat kukasta värjäsin kultaisella leimavärillä. Kauniita nämä pionit. Ehkä näitä sitten tehdään lisää myöhemmin.

















Kolmas erilainen kukka tuli sitten väännettyä rautalangasta ja kynsilakasta. Ohjeeseen törmäsin Pinterestin loputtomalla ideaseinällä surffaillessani tähän. Jalostin sen sitten rintakoruksi.



Vihdoinkin sai huopapallotkin muodonmuutoksen kaula- ja korvakoruiksi. Tähän mennessä olen tehnyt 3 kaulakorua ja 5 korvakorut. Niistä osa myynnissä PikkuPuodin puolella.

Tällaisia niistä sitten tuli.





























 Niin kuin edellisessä postauksessa laitoin, niin ystävänpäiväkortit jäivät tekemättä taudin jyllätessä. Nyt sitten muutaman, jo silloin muhineen, idean toteutin loppun asti. Ja niin kuin sanoin...voi ystävänpäivä olla koska vaan. Samalla tuli toteutettua toinenkin päässä pyörinyt kortti-idea valmiiseen muotoon. Nämä myös PikkuPuodissa.





Tyttären kanssa tällä kertaa askarreltiin Hama-helmillä. Itselläni oli käytössä mini-helmet ja tyttärellä midi. Sen voin sanoa, että näillä näpeillä meinasi tulla romahus pöllöä tehdessä, mutta koska olin sen päättänyt tehdä, niin loppuun asti tehtiin. Saattaa olla, että tytär saa myös mini-helmet itselleen.

Tyttären aikaansaannoksia

Minun pöllö mini-helmillä. Sormustin mallaamassa kokoa.




























Kokeilin vielä Big Shotillakin stanssaamista ja tein muutaman pikaisen heijastimen huovasta ja heijastinkankaasta. Nämä ihan pikakokeiluita, mutta ajavat sen asian minkä pitääkin, eli näkyvät harmaan synkässä kelissä pitemmällekin.




Molemmin puolin kuvattuina. Heijastin siis toisella puolella sydäntä.










 Tällaista tällä viikolla...Nyt upottaudun sohvannurkkaan kirjastosta hakemani kirjapinon kera...katsotaan mitä saan seuraavaksi aikaan.

Hyvää viikonloppua kaikille ja hiihtolomalaisille, ja miksei muillekin, kauniita ulkoiluilmoja!




sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Veto poissa....

Flunssa iski, niin ei ole jaksanut oikein luoda mitään.  Jotain pientä on kuitenkin saanut väkerrettyä samalla kun makasin sohvalla.

3D-kuvia sai leikeltyä ja liimailtua tarroilla kasaan.
Sarah Kay on omasta nuoruudesta tuttu tapaus ja ne kuvat luovat muistoja, joten niitä oli mukava leikata ja kasata. niistä tuli mieleeni, että minulla on jossain varastossa lasi, missä on Sarah Kay-tyttö. Tarvisi varmaan etsiä se esiin.


Osa kuvista... kirjasesta tuli 18 valmista kuvaa.
Tyttäreni 4v. halusi myös leikellä ja tehdä 3D-kuvia. Joskus olin hankkinut vähän isompia kuvia ja annoinkin ne tyttärelleni. Yksi ilta meni rattoisasti kaksin leikellen ja kasaten. Olin yllättynyt kuinka hienosti tytär teki kuvia. Ne hän sitten jalosti päiväkotikavereille korteiksi.  Leikatuista ja kasatuista kuvista otin valokuvan...harmittaa, että valmiit kortit jäi kuvaamatta.


Olen minä jotain muutakin saanut tehtyä. Kokeilin kynsilakkakoruja, tein muutaman sormuksen.. Nämä ovat ihan yksinkertaisia, mutta mielestäni kauniin värisiä. Tarkoitus on tehdä hieman jalostetumpiakin. Tarvitsee vain ostaa materiaalia, joista tehdä. Vanhoja kynsilakkoja löytyy vaikka muillekin jakaa.

Pohjalta kuvattuna

Sormuspohjiin liimattuina


Valo eri suunnasta.

Sytykeruusujen materiaalia olen kerännyt tuossa vuoden verran ja alkoi kaapin alusta pursuamaan munakennoja. Piti jo Pieneen Joulupuotiin niitä tehdä, mutta sitten oli muita projekteja. Joten nyt ei auttanut muuta kuin alkaa väkertämään. Nyt tuli pyöriteltyä vain 52kpl, mutta lisää tulossa... Se on kanssa sellaista puuhaa, että pystyy tekemään katsellessa telkkaa, paitsi steariiniin dippaillessa pitää keskittyä vain siihen.
Metri-pizzojen pakkaukset ovat mainioita alustoja ruusuille. Siitä on hyvä nostaa ja sille on hyvä laskea kuivumaan. Sytykeruusujen ohjeita on netti pullollaan, niin en siitä sen enempää ala selostamaan. Minulla oli huonosti palavia pöytäkynttilöitä ja olin ostanut askarteluliikkeestä sinistä kynttiläväriä. (Kuvissa kattilassa sinisempää kuin on)  Lisäksi omistan yksittäisen levyn, niin keittiö oli suojattu ja ruusujen väkertäminen onnistui ihan puuhahuoneessani, jota myös kodinhoitohuoneeksi kutsutaan. 







Ystävänpäiväkin oli sitten... Vaikka... mikä estää viettämästä ystävänpäivää vaikka joka päivä.

Flunssan uuvuttamana sain aikaiseksi yhden kortin tekemistäni kuvista.
Koska olin tehnyt sytykeruusuja, niin oli selvyys, että lahjaksi annan niitä.
Kun muistin vielä ystäväni maininneen, että ei sitten jouluna ollut niitä ostanut, vaikka piti, niin oli lahja enemmän kuin täydellinen. (hän vielä pitää sinisestä)


Korttiin pohjan tein itselleni hankkimalla joululahjalla. Ostin meinaan BigShotin. Sen hankkimista olin suunnitellut jo pitkään ja nyt sen aika sitten tuli.  Kohokuviotaskun, leiman ja stanssin hankin FB:n askartelukirppiksen kautta. Ja tällainen kortti siitä sitten syntyi:


Mottoni korttien tekemisessä:
"less is more".

Tässä kuva ostamastani Sizzix Big Shotista ja muutamia hankkimiani kohokuviolevyjä ja stansseja...































Flunssan kourissa peiton alla olen ehtinyt myös lukea useampaa askartelulehteä.




Joten päässä muhii ideoita...nyt vaan pakkolepo ja kuumaa juomaa, jotta saa itsensä toteuttamiskelpoiseen kuntoon. 




Lopuksi vielä:



Hyvää mennyttä Ystävänpäivää kaikille lukijoilleni!

sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Uusi vuosi ja uudet kujeet...

Edellisestä postauksesta vähän aikaa...oli pakko vetää henkeä joulun jäljiltä.

Joulu siis oli ja meni ja seuraavaa odotellaan. Tekemisestä tosiaan on pidetty taukoa, mutta aivotyötä sitäkin enemmän. Uusia ideoita on ilmaantunut mistä milloinkin
ja niitä olen rustannut ideavihkooni.
Samaiseen vihkoon kirjoittelen blogitekstieni luonnoksia. Uusien ideoiden myötä on tullut uusia materiaalikokeilujakin.







Huovuttamiseen hurahdin...neulahuovuttamiseen varsinkin. Palloja on tullut hakattua iltaisin, koska sitä voi puuhastaa samalla kun katselee jotain hömppää televisiosta. Tässä tämän hetkistä pallovarastoa. Näitä sitten pitäisi alkaa jalostamaan korujen muotoon.























Tauon aikana sain myös näpertelynurkkauksenikin joulun jäljiltä kuntoon. Hankintojen myötä piti vähän lisätä hyllytilaa. Tässä siitä kuvaa.

Olen aina pitänyt värityskuvien värittämisestä ja nyt voin yhdistää sen myös askarteuihini. Olen siis hankkinut paljon leimoja, joiden värittämisestä nautin kovasti. Joskus muinoin opiskelin sisustusassistentiksi ja silloin hankin Sveitsistä Caran D'ache Classicolorit, jotka ovat puuvärit, mutta kuitenkin samalla kuin vesivärit. Ostin joulun jälkeen itselleni vesisäiliöillä varustetut siveltimet ja ihmettelen, etten ole aimmin niitä hankkinut. Jälki jota kynien ja siveltimien yhdistelmällä saa on niin mieleeni, että värittämisestä on tullut vielä enemmän innostavaa.














Nyt leimakuvistani on muodostunut kortteja milloin kenellekin. Tässä muutama syntymäpäiväkortti ja parane pian-kortti, sekä pari leimakuvan värityskokeilua.







Sain myös ihqusta lehmäkankaasta tilauksena pitkän pöytäliinan ja pöytätabletit.





















Joku on saattanut nähdä tuolla yläpalkissa alalehden PikkuPuoti. Sinne laittelen sitten tarkempia tietoja ja kuvia tuotteistani, joita siis saa ostaa. Hintoihin lisätään postituskulut. Nyt siellä on Joulupuodista jääneitä tuotteita, mutta uutta sinne ilmestyy sitten sitä mukaan kun saan valmiiksi tavaraa. Sellaisiakin tavaroita voi kysellä, mitä vilahtelee aikaisemmissa postauksissani. Mitäänhän ei aivan samanlaista saa, koska kyse on käsityöstä, mutta sinne päin ainakin ja omaan tyyliin sopivasta voidaan keskustella.

Tähän loppuun vielä kuva uudesta kangasmerkistäni. Poikkeaa hieman entisestä, koska toimittaja vaihtui.


Oikein ihanaa helmikuuta kaikille lukijoilleni...palataan pian!