tiistai 29. huhtikuuta 2014

Haaste Aikun Ihanaa blogin Aikulta

11 kysymystä vastauksineen -haaste 

Aikku piristi mun sairauslomaani iskemällä haasteen blogissaan. Kauniit päivät vain ajoi minut ulkopuuhiin, joten nyt vasta haasteen kimppuun.

Haasteen säännöt:
1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään.
2. Pitää vastata haastajan 11 kysymykseen.
3. Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille.
4. Sitten tulee valita 11 bloggaajaa, joilla on alle 200 lukijaa.
5. Sinun tulee kertoa kenet olet haastanut.



Aloitetaanpa:
Ensiksi 11 asiaa minusta:


1) Olen yllytyshullu...
2) Käsitöissä ja askarteluissa tapani on aloittaa jotain ja sitten vähän taas jotain uutta ja sitten taas...aina monta asiaa keskeneräisenä...
3) Jos voisin, niin jäisin virkavapaalle ja menisin opiskelemaan.
4) Rakastan syysmyrskyjä.
5) Inhoan tiskikoneen tyhjentämistä.
6) Jos en pääse urheilemaan, niin minusta tulee kärttyinen...
7) Pidän juhlien järjestelemisestä...
8) En pidä niiden juhlien jälkisiivouspuuhista...
9) Inhoan käärmeitä ja hiiriä/rottia...
10) En voi sietää koirani karvanlähtöaikoja...
11)  Rakastan koiraani...

Seuraavana vastaan Aikun tekemiin kysymyksiin:

1. Mikä sai sinut blogaamaan?
  •  Se oli pitkän mietinnän tulos...mietin, mihin saisin parhaiten laitettua tekeleitäni muistiin...pidän sitä jonkinlaisena päiväkirjanani...

2. Mistä unelmoit?
  • Omasta yrityksestä...

3. Aikakausi, jolla haluaisit elää ja miksi?
  • Tämä oli aika paha kysymys...on niin monta aikakautta...mutta olisin voinut olla Ranskan hovissa muskettisoturi :) Mutta nykyaika on ihan mukava olla ja elää...

4. Historian henkilö, johon samastut ja miksi?
  • Ei tule kyllä ketään mieleen, kehen samastuisin.

5. Lempikirjasi?
  • Rakastan kaikkia jännitysromaneja...Tess Gerritsen ja Mary Higgins Clark-tuotannot kaikki...

6. Suosikkielokuvasi?
  • Sound of music...osaan sen ulkoa etu- ja takaperin

7. Paras sukkalanka?
  • En sukkia pahemmin neulo, mutta SeiskaVeikka

8. Oletko aamu- vai iltauninen?
  • Nykyään iltauninen...parhaimmillani aamulla... Tämä on todettu ihan eräässä koulutustilaisuudessa.

9. Mitä tekisit, jos saisit kymmenen miljoonaa?
  • Maksaisin omat ja muiden velat pois, ostaisin mummuni kotitalon ja remontoisin sen täysin, remontoisin oman taloni loppuun, perustaisin haaveilemani yrityksen. 

10. Oudoin tekemäni asia?
  • Mielestäni en tee mitään outoja asioita... muiden mielestä ehkä paljonkin :)

11. Mitkä ovat erityistaitosi?
  •  Erityistaitoja...hmmm....



Tässä postauksessa jää kyllä nyt haastamatta blogeja, koska työt haittaavat harrastusta. Sitä paitsi hyvä ystäväni ja tähän haasteeseen haastanut Aikku sai minut lähtemään kanssaan TÄNNE, joten nyt sitä sitten väännetään joka ilta jotain myytävää. Voin luvata, että seuraavassa postauksessa tulee olemaan paljon kuvia. Saattaa olla, että saan silloin haastettua jotkut ja keksittyä heille oikein nasevat kysymykset.

Hauskaa vappua kaikille!

perjantai 11. huhtikuuta 2014

Vähän erilaista virkkausta ja jotain muutakin

Tässä tuntuu, että selkäkipu saattaisi helpottaa...en kyllä ole istuskellut, että en tiedä miten se kestää työnteon, kun työkseni istun kuitenkin lähes sen 8h näyttöpäätteen ääressä. Ensi viikolla pitää siitä ottaa selvää ja kokeilla ompelukoneen ääressä istumista.

Olen siis tehnyt tälläkin viikolla kaikkea pientä, mitä voi tehdä joko seisten tai puoli-istuvassa asennossa.

Ostin uusimman Kauneimmat (kesä) askartelut, jotta olisi jotain puuhaa selällään ollessa ja lehteä olen ehtinyt useampaan kertaan jo selailemaan...



Ensimmäiseksi piti kokeilla virkkaamista, mutta ei mitä tahansa virkkaamista. Kokeilin millaista olisi virkata kuparilankaa. Pujottelin muutaman siemenhelmen ja aloin virkkaamaan. Mielestäni kaula- ja korvakoruista tuli ihan mukavat. Ainoastaan harmittaa, ettei varastoissani ollut koukuiksi kuin hopeisia, kuten myös kaulakorussa on hopeanvärinen papukaijalukko. Ne onneksi voi helpostikin vaihtaa, kun saan hankituksi toiset.



Virkattuani korvakorut ja kaulakorun, tykästyin noihin vihreisiin helmiin, että päätin tehdä vielä niistä rannekorun memory-wiren avulla. Silmät meinasivat vaan mennä sekaisin pujottaessani noita siemenhelmiä.









Kortteja pystyy myös seisten tehtailla. Aikaisemmin ostamani lehden mukana tuli kolme kohokuviointitaskua ja niitä olenkin sitten hyödyntänyt tekemissäni korteissa. Samaten olen käyttänyt stanssia, minkä olen ostanut facebookin askartelukirppis-ryhmästä. Kukkia olen hankkinut Hämeenlinnan askartelukaupasta ja kirppiksiltä. 3D-kuvia olen ostanut FB:n kirppiksiltä.

Tässä tämän viikoisia kortteja:






 
Kortti sisältä. Pieneen tagiin voi kirjoittaa esimerkiksi kaikki stratediset mitat ;)
Sytykeruusuille kehittelin kierrätyksellä rasiat. Eli käytin hyväkseni viinirypäleiden rasioita. Tähän tarkoitukseen mitä mainioimmat ja kierrätys kunniaan. 
Pohjalla on lastuja ja stanssasin etiketin sekä lisäsin reilu vuosi sitten tekemiäni virkattuja ruusuja. Hauska tuliainen vaikka mökkivierailulle. 
 



















 Pääsiäiskoristeita en ole tälle vuodelle tehnyt, koska viimevuotiset ovat niin ajattomia. Sain ne nostettua jo esille ennen kuin pääsiäinen on ohi. 

  


Huomenna vietänkin aikaani jälleen jääkiekkokaukalon laidalla, kannustaen poikaani junnupeleissä. Sunnuntai kuluu viettäen tyttäreni kaverisynttäreitä. Neiti täytti 5v ja sunnuntaina edessä disco-synttärit. Kummisetä kävi tänään tuomassa vähän värivaloja ja äänentoistovälineistöä. Peilipallot on jo ripustettu ja sunnuntaina leivotaan tarjottavat.

Ensi viikolla siis kokeilen kuinka pystyy istumaan ja teen sovitun laukunkorjaukset sekä vähän muitakin päässäni pyöriviä ideoita...siis sikäli mikäli pystyn istumaan. Toivottavasti noin viikon päästä olisi jotain postattavaa...koska silloin voisin palata myös takaisin leipätyöhöni.


Nyt toivotan kaikille rauhallista palmusunnuntaita ja pääsiäisviikkoa.




lauantai 5. huhtikuuta 2014

Koruja ja kortteja vol 2.



Aluksi haluaisin muistuttaa kaikkia ottamaan ainakin edes kuvistanne varmuuskopiot. Meikäläisellä meinaan kävi vanhanaikaisesti. Olin juuri päässyt sanomasta, että pitää kopioida kuvat levyille ennen kuin vanha kone sanoo sopimuksensa irti, niin sillainhan siinä kävi, että yritin avata konetta ja se ei auennut enää. Hyvä ystäväni otti koneen ja on nyt ilmeisesti tuhannen kuvaa saanut pelastettua, mutta... Voin sanoa, että olen läksyni oppinut ja tästä lähtien siirrän kuvat kameroista ainakin kahteen eripaikkaan.

Lisäksi selkäni sanoi ystävyytensä irti ja olen ollut kolmisen viikkoa sairauslomalla, joka jatkuu ainakin muutaman viikon vielä. Istumaan en kykene. Jotain kuitenkin voi puuhastaa seisaaltaan tai puoli-istuvassa asennossa, kuten seuraavasta käy ilmi.

Uusin materiaalituttavuus on Fimo-massat. Olen pikkuhiljaa opettelemassa niiden käyttöä ja tekoa. Ensimmäiset tekeleeni näyttävät tältä:


Tyttäreni halusi päiväkotireppunsa vetoketjuun kiinni tuon suurimman läpyskän ja itselleni halusin tehdä korvakorut, koska valkoinen-musta-harmaa ovat pääsääntöiset värini.


Korvakoruja sitten tuli muutamat ylimääräisetkin.



3D-kuvia pystyy myös leikkaamaan jos makailee puoli-istuvassa asennossa. Niitä olenkin sitten tehtaillut useamman. Korteiksi olen ehtinyt osan jalostamaan ja lisää on tulossa.








Kortteihin kokeilin servettitekniikalla tehdä erilaisia taustapapereita ja tarvii kyllä sanoa, että helpolla ja halvalla saa vaikka mitä. Tässä video ohjeista...todella helppoa kuin heinänteko, niin kuin lapseni tuppaavat sanoa.




'

Minä käytin leivinpaperia yllä ja alla. Sitten otin BigShotilla sopivan kokoisia ja mallisia kuvioita.



 

Tyttäreni täyttää 5v. Sukulaisille pidettiin kahvittelut hieman etuajassa, jotta isotädit, -enot ja mummi pääsivät juhlistamaan. Kakkutilauksena oli nurmikkoa, päivänkakkaroita ja perhosia. Valkoinen sokerimassa oli vaan kovettunut niin kovaksi, että millään nikseillä ei siitä saanut sopivan pehmeää työstettäväksi, niin päivänkakkarat piti unohtaa kakun päältä. Onneksi kelpasi ilman niitäkin.



Tietysti olen sitten ehtinyt seikkailla muiden blogeissa.... Siinä vaiheessa kun selkä ei enää kestä mitään, niin selälleen sohvalle ja tabletti kouraan... Näissä vakioblogeissani sitten vieraillessani osallistuin taas kerran arvontaan ja niin vain kävi, että onni oli mukana ja voitin täältä siirtokirjaimia. Nyt pääsee niilläkin koristelemaan kortteja.

Tällaista näin tällä kertaa... Hauskaa viikonlopua kaikille!