sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Säkistä mekko ja muuta mukavaa

Loma sitten oli ja meni...seuraavaa odotellessa kerron vähän tekemisistäni.

Markkinabasaari oli sitten ihan onnistunut. Ilma oli mukava, vaikka viileä, mutta kauppaakin tuli tehtyä. Seuraava on sitten 5.8. ja sen jälkeen suuntamme nokan kohti Pälkäneen Keltaista taloa 17.8.

Tässä myyntipöydästä kuva markkinoilta 1.7.14.


Olimme taas yhdessä Aikun Ihanan Aikun kanssa ja siksi pöydässä olikin tavaraa ihan mukavasti.


Tavarat jätimme odottamaan seuraavaa tapahtumaa ikkunaan...toivottavasti se houkuttaisi paikalle paljon ostajia.


 Kun niin kovasti tykkään tehdä 3D-kuvia kortteihin, niin tässä lyhkäisesti miten se tapahtuu.
Eli kuvien osat leikataan kaikki erikseen irti ja pienillä kohotarroilla liimataan kerroksittain päällekkäin, niin syntyy 3D-kuva.


 
Tästä piti tulla hääkortti, mutta sitten kun aloin tekemään korttia, ei tuo kuva puhutellut....jonain toisena kertana sitten... 
 
Yhdet rippijuhlat osuivat tälle kesälle. Tapani ja tyylini mukaan kortti oli hyvin yksinkertainen. Kuten kuvasta saattaa päätellä, niin ripille pääsijä oli poika.
 
 
Korttiin tein sisäpuolelle rahataskun, minne sujahtikin sitten seteli.

 
 
 
Tälle kesälle osui myös yhdet kesähäät. Pari on pitänyt jo niin pitkään yhtä, että lahjatoiveena oli raha. Tämä toive jätti aikaa sitten mekon tekemiselle. Aluksi minun piti värjätä kangas kauniin lilaksi, mutta se värjäysyritys kariutui siihen, että kankaaseen tuli kaksi pientä lilaa pilkkua. Sitten iski paniikki.
 
Ei muuta kuin alennusmyynteihin ja siellä roikkuikin kauniista ja laskeutuvasta kankaasta valmistettu "säkki". Sen kanssa sitten menin sovituskoppiin pähkäilemään. Mekko oli minulle monta kokoa liian suuri, mutta sitä kun aikani kopissa pyörittelin päälläni, niin se alkoi puhuttelemaan minua ja mekko löysi tien kotiin. 
 

Tässä "säkistä" pari kuvaa.


Ratkoin vyötärönauhan, mikä minulla roikkui lähes lanteilla ja sitten käänsin yläosan väärinpäin. Leikkasin entisen etuosan auki ja tein siitä takakappaleen aukinaisella selällä. Vyötärönauhan, sen entisen "lantionauhan", nostin rintojen alle ja kavensin vyötärön tyköistuvaksi. Lisäsin taakse vetoketjun ja ompelin koko kauneuden kiinni.
Kangas muuten oli liukasta ja laskeutuvaa, joten muutama (ei niin kaunis) sana saattoi lipsahtaa suustani...
Muutaman kerran jouduin pieniä kohtia purkamaan, mutta täytyy myöntää, että lopputulokseen olin enemmän kuin tyytyväinen.



 
 
Kyllä tällä kelpasi pistää jaloilla koreasti. 

Kynnetkin piti saada juhlakuntoon....



Kortista tuli edelleen tapojeni mukaan yksinkertainen...































Olin minä muutaman lomapäivän rannallakin. Mökille uskaltauduin lumi- ja vesisateiden jälkeen ja kyllä se kannattikin.... vai mitä mieltä olette näistä tunnelmista?!?



Tällaista tällä lomalla...

Töissä olen raatanut jo viikon verran ja todennut, että ei tuo ole eläkeammattini ja ammatinvaihto alkoi vielä enemmän pyörimään päässäni, joten hakeuduin opiskelemaan...aluksi kylläkin työnohella.

Elämä on kuitenkin niin lyhyt, että se pitää elää niin kuin tuntuu hyvältä ja unelmia sekä haaveita saa ja pitää tavoitella, mikäli se on mahdollista ja minä totesin, että on aika astua yksi askel lähemmäksi unelmaani....

Ja otinkin motokseni:
"Älä unelmoi elämääsi, vaan elä unelmaasi!"


Näissä tunnelmissa ensikertaan...