sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Pari prototyyppiä ja opiskelua

Reilu viikko meni edellisestä postauksesta... Pikku hiljaa alkaa kaikki mennä omille uomilleen ja siitä minä pidän. Mielelläni kuitenkin jättäisin leipätyöni, koska ompeleminen ja käsillä tekeminen on vienyt mun sydämeni ja rentoudun kun saan niitä tehdä.

Kotitehtäväni sain tehtyä kunnialla ja siitä kassista tuli tällainen.




Tämä kangas olikin ihanan jouluinen. Jos muuten nämä tuotteet, mitä koulussa teemme kiinnostaa, niin ne tulevat jossain vaiheessa Punaportilla olevaan Taitava-shopiin myytäväksi. Kaikki työt, ovat joko Taitava-shopiin tai sitten tilattuja asiakastöitä, itsellemme emme tehneet muuta kuin ne pussukat, saksipussit ja neulatyynyt.

Tällä viikolla meille tuli työksi tehdä erilaisia pöytäliinoja. Tarkoituksena saada harjoitusta suoraan ompelusta, käänteistä ja vinonauhasta, niin ja unohtaa ei sovi kankaan leikkaamista.
Raakapellavasta meidän piti valmistaa 9 erikokoista liinaa...kolme 50x50cm, kolme 150X50cm ja kolme 200X50cm liinat. Nämä liinat menevät sitten kankaanpainantaan ja sen jälkeen myyntiin.  Lisäksi meillä oli valmista ihanaa poro-kaitaliinaa, jonka leikkasimme sopiviksi pätkiksi ja ribbi-kangasta, mistä ompelimme kaitaliinoja vinonauhareunalla. Saa nähdä mitä tulevana viikkona tehdään...





ps) kotitehtävänä oli tasokuvia ja poikkareita...ei ihan mennyt kaikki niin kuin piti, mutta harjoitus tekee mestarin...tälle viikolle meitä armahdettiin ja etätehtävää ei saatu.

Kotona en sitten ole paljoa saanut aikaiseksi, paitsi pään sisällä. Tai olenhan minä jotain väsännyt, mutta lähinnä kotitöitä. Eli kesävaatteet vinttiin ja talvivaatteet nostin esille. Lisäksi autotalliin tilaa ulkokalusteille ja pientä aivoriiheä sen suhteen, että haaveilen siitä työtiloja itselleni...

Tämän hetkinen työtila sai kasvojenkohotuksen, koska sain ihanalta ystävältäni Aikulta lainaksi saumurin ja se tarvitsi tilaa...No tilaa tarvitsi myös lisääntyneet materiaalit. Toivottavasti saisin niitä kulutettua mahdollisimman pian.

Joka tapauksessa työtilastani tuli siivouksen ja uudelleen järjestelyiden jälkeen tämän näköinen:






Ja niin kuin huomaatte, kuivatan samassa tilassa pyykkiä, joten välillä pakko pitää taukoa, jotta saamme puhtaita vaatteita päällemme.

Tuon saumurin kanssa vietin tänään useamman tunnin kiroillen...pujotin langat ja otin ne pois ja pujotin uudestaan jne. jne....hyvää tikkiä ei vaan tullut ja aina yksi lanka lähti omille teilleen. Meinasin jo luovuttaa, mutta ajattelin, että kerran vielä ja sitten löysinkin sen vian, yksi pieni kohta oli pujottamatta. Nyt tulee kaunista tikkiä ja huomenna kone alkaa laulamaan.

Mitä sitten JesKialle sain sain aikaan oli pari prototyyppiä... Yksinkertainen pehmopupu, joka on neitini mielestä ihana...Omasta mielestäni se tarvitsee muutaman hienosäädön, mutta protohan tämä vasta oli. Ensi yö kertoo, kuinka hyvä se on kainalossa.



Toinen oli neulahuovutuskokeilu pöllöstä ja siitä tuli ainakin minun mielestäni hauska. Huovutusvillaa ja laastareita meni ostoslistalle.
Avaimenperäpöllö


Kortteja en tehnyt kuin yhden ja se meni ihanalle työkaverilleni, joka lähti haistelemaan uusia tuulia...voisin vaikka ottaa mallia hänestä.



Näissä tunnelmissa...ensi viikkoon!





perjantai 19. syyskuuta 2014

Onpa mukava sanoa, että opiskelen

Opiskelua siis takana muutama viikko ja mukavaa on ollut. On vaan ollut sellainen tunne, että ikinä en olisi ompelukonetta nähnyt tai tuollaisia saumoja tehnyt. Kummasti ne oli ihan tuttuja, kun ne oli saanut tehtyä. En vain ole ajatellut niitä tuolla tavalla, mitä oppikirjoissa näytetään.


 Ensimmäisenä meidän piti ommella chenille-tekniikalla jokaiselle oma työkalupussi. Pussiin siis pitää mahtua saksia, neuloja, mittoja, pinsetit, liituja, merkkauskyniä ym. ym.

Pussi ennen pesua

 


Pussi sisältä

 
 
Pussi pesun jälkeen
 
 
Chenille-tekniikka oli sellaista, mitä olin miettinyt joskus itsekin kokeilevani ja aika hauska, mutta työläs tekniikka. Varsinkin jos väleistä ompelee niin kapeat kuin minä tein. Tässä pussissa on siis 4 erilaista kangasta päällekkäin ja ne ommellaan vinoittain yhteen. Ommelten välistä leikataan niin monta kerrosta kuin halutaan. Minä leikkasin 3 kerrosta neljästä.
 
Seuraavaksi piti sarjaan saada saksipussi. Siitä tulikin tämän näköinen.
 
Edestä



Takaa
Suljettuna
 
 
Sarjan viimeisenä tehtiin sitten vielä neulatyyny... Siihen meinasi mennä hermot, koska en ole koskaan oikein välittänyt tuosta käsin ompelusta. Valmista tuli kuitenkin.
 
 
 
Sitten aherrettiin tasopiirrosten ja poikkileikkauksien parissa... Ei meinannut aluksi järki riittää...
 




 
 
 
Sitten ommeltiin erilaisia saumoja...
 
 
 
 
Seuraavaksi meille annettiin työpiirrokset ja niistä piti saada aikaiseksi kassi....Onneksi näitä on tullut ommeltua.

 


 
 
 
 
 
Toisen kassin otin "kotitehtäväksi", jotta saan näytettyä millaista tikkiä koneeni tekee, jotta voin tehdä ainakin osan työssäoppimisesta kotitopina.
 
 
Melkein tässä kaikki mitä olen saanut aikaiseksi viime aikoina...tässä vielä leipätyö, koti, opiskelu ja JesKia hakee omia lokeroitaan. Kyllä ne varmasti pian järjestykseen saadaan ja tuotteita JesKialle valmistumaan...
 
Pari korttia kuitenkin kokeilin.
 
 
 



 
 
 
Ei muuta kuin aurinkoista viikonloppua kaikille! Ensi viikolla sataa kuulemma lunta...
 
 

sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Opiskelut alkoivat

Nyt ne sitten oikeasti alkoivat. Tällä viikolla käytiin läpi opiskeluun liittyviä asioita ja käytännön järjestelyitä. "Oikea opiskelu" alkaa tulevana torstaina. Ennen opiskelua pitää hankkia iso kasa tarvikkeita. Ei auta muuta kuin mennä ostamaan työkalupakkia. Lisäksi keskiviikkoiltaan mennessä pitää olla tehtynä etätehtävä...eikä ihan pieni kirjallinen tuotos. No ehkä normaaliin työskentelytapaani se valmistuu juuri ennen määräaikaa :)
Tämän lisäksi olen leipätyössä 3 päivää viikossa ja sitten pitäisi tehdä myös JesKialle tuotteita.

Tulevana viikonloppuna on Forssassa sadonkorjuumarkkinat. Itse en henkilökohtaisesti pääse sinne myymään, mutta ihana Aikku lupasi raahata minunkin tuotteita sinne myyntiin... Meillä kun on YYA-sopimus.
Sitten on pimeän kaupan ilta Hämeenlinnassa 3.10.
Huomenna pidämme myös palaverin tämän vuoden Joulupuodista. Eiköhän sekin taas ponnahda Keskustalolle.

Eilen olimme AikunIhanan kanssa aivan ihanissa puitteissa Hyvinkäällä Piantik:in Pian järjestämässä Sisustuslauantai-tapahtumassa. Olin niin hullaantunut kaikkeen ympärilläni, etten muistanut ottaa kuin kaksi kuvaa. Miljöö ja ilma teki päivästä aivan upean. Toimettomanakaan ei tarvinnut olla ja kauppa kävi. Tässä pari kuvaa pöydästämme.




Tuonne Hyvinkäälle en ehtinyt saada paljoa uutta tavaraa aikaiseksi.
Olen yrittänyt saada asioita järjestykseen...lisäksi myös kaikkia tavaroitaan järjestykseen. Jotta opiskelu, leipätyö sekä JesKiaan liittyvä työ kulkisivat sujuvasti käsi kädessä.

Totesin myös  juuri, että tässä alkaa tilat käymään pieneksi. Materiaalia on kertynyt niin paljon lisää, että tarvitsisin uusia säilytysideoita. Nyt ne ovat järjestyksessä lihalaatikoissa huoneen nurkassa. Onneksi sentään järjestyksessä, mutta sekin oli yhden päivän työ saada ne lajiteltua.

Mutta jotain pientä myytävää kyllä valmistui.

Pöllöt ovat kestosuosikkeja ja ovistoppariparvi lennähtikin pajasta matkaan.




Uusi pöllöidea on toteuttamista vaille valmis... Siitä toivottavasti pikapuolin lisää ;)

Sain kierrätysmateriaalia useamman Ikean-kassillisen verran. Ne puhutteli minua tyynynpäällisten muodossa ja tällaisia niistä tuli:



50 X 50cm


50 X 50cm



40 X 40 cm
 
Salama vääristää, väri punainen

50 X 50 cm























Kortteja sain aikaiseksi vain kaksi:




















Näissä idea lähti tuollaisesta vintage-kuvasta´ja värinä minua viehätti vihreä.



Tällaista tässä parin viikon aikana. Lisää tulossa kun saan taas tehtyä ja aika antaa myöden postaukselle.

Hyvää alkavaa viikkoa kaikille, nautitaan ihanista syysilmoista!





ps) tässä myyntipöytämme Taiteiden yöstä