maanantai 20. heinäkuuta 2015

Osa-aikayrittäjän loma

Se sitten alkoi....loma leipätyöstä meinaan. Se tarkoittaa sitä, että ompelu- ja käsityöhommia tehdään aamusta iltaan.

Seuraava myyntitapahtuma on Renkoviikkojen yhteydessä olevat Jaakon markkinat 25.7.15. Kaikki siis silloin Hämeenlinnan Renkoon raitille katselemaan mitä kaikkea sieltä löytyy.

Ainakin näitä ihania pöllöpussukoita kolmessa eri koossa...
Blogin aloitusteksti kirjoitettu kaksi viikkoa sitten. Sen jälkeen ehti tapahtua jos jonkinlaista...
Yritin itsekin Renkoon puuhastaa jotain uutta, mutta käteen iskenyt hermosärky vei sitten voimat. Tulossa on kyllä uutta, mutta saanko niitä valmiiksi ennen lauantaita on toinen juttu...Toivotaan.

Olen siis joutunut pitämään pakkolomaa yrityksen hommista. Jotain pientä kokeilua olen kuitenkin väsännyt.  Tällaisen laukun tein kokeilumielessä Wanaja Festivaaleille itselleni. Laukku on tehty tietenkin pellavasta ja brodeerattu brodeerauskoneellani. Laukussa on isohko sisätasku ja voin sanoa, että laukku on iso. Sinne mahtui matkajärkkäri, istuinalusta, villatakki, kaksi kertakäyttösadetakkia, meikit omatekemässä pussukassa, rahapussi, kännykkä ja muut tarvitsemani tavarat toisessa tekemässäni pussukassa. Laukku ei ollut kuitenkaan liian iso. Tuon laukkuosan koko on "vain" 40x30cm. Tässä muutama kuva laukusta:

Tällä hetkellä näitä ei ole enempää valmiina, mutta tällä viikolla sakset leikkaavat pellavaa ja vuorikangasta sen mukaan miten käsi pelaa. Näitä voi myös tilata oman värimieltymyksensä mukaan omavalintaisella kukkavärillä. Laukun hinta on 45€.

Kahvipussejakin nurkista löytyy ainakin tuhat ellei kaksi. Tietysti pesemättömiä, joten tässä yksi iltapäivä (ennen hermosärkyjä) keksin, että nyt on aika kokeilla kahvipusseista laukkua....joten pussien pesuun. Ensiksi pesin vain summamutikassa pusseja...enhän tiennyt mitä olin tekemässä. 224 pussia  aluksi tuli pestyä. Lopulta jouduin pesemään 62 pussia lisää. Tekemääni laukkuun meni yhteensä 120 juhlamokkapussia....sillä isommalla kahvikupilla. :)
 
Nämä vielä odottavat pesua...
Nämä kuivumassa

Sillä aikaa kun pussit kuivuivat, niin minä sukelsin netin ihmeelliseen maailmaan ja katsomaan jonkinlaista ohjetta. Löysin neliöpunonnan ohjeen ja sillä sitten kokeilemaan neliöiden tekoa. Aluksi pussit leikataan mittojen mukaan, jotta saataisiin aikaan kuviointia. Sitten taitellaan kolmeen osaan ja sitten otetaan grillitikut esiin ja punomaan. Nämä tikut olivat sitten mallia terävä ja kädet verillä niillä vääntelin. Laukkuun oli tarvetta kymmenelle neliölle. Ajattelin ottaa ensimmäisen kanssa vähän vaatimattomammalla tavoitteella... 

Neliöt olivat aluksi todella hankalat punottavat, mutta kun keksi systeemin, niin niitähän oli mukava tehdä.
 Kun neliöt olivat valmiit, niin sitten vain vääntelemään niitä oikeaan muoton ja ompelemaan. Ompelulankana käytin ihan tavallista lahjanarua. Ompelussakin oma tekniikkansa, mutta kyllähän siitä laukun näköinen ainakin tuli. Sangat laukkuun on varastojeni kätköstä. Ne myös kierrätysmateriaalia jostain vanhasta laukusta. Nuo kiinnikkeet vielä vaihdan pyöreisiin, niin kyllähän tuon käyttöön otan. Laukun teko oli ihan hauskaa puuhaa...jos vain joku tulisi pesemään ja leikkaamaan nuo pussit. Minä kyllä punoisin. 

Yksi pellavapussukka nimibrodeerauksella tuli tehtyä nuorelle neidolle 13-vuotislahjaksi. Polttokokeilujakin olen ehtinyt tehdä... Muutamaan koivukiekkoon tuli kolvilla kokeiltua erilaisia kuviointeja...Mitä näistä tulee, niin sen toivottavasti näette Rengon markkinoilla. Viimeistään sitten blogin seuraavassa postauksessa. 


Tällaista pientä siis olen puuhastellut. Harmittaa tämän käden kanssa, että se rajoittaa niin paljon, mutta tällaista elämä on...koskaan ei tiedä mitä huominen tuo tullessaan.

Kaunista kesäiltaa kaikille!1 kommentti:

  1. Hei Nasutin! Hienoja laukkuja. Hyvä, että joku kierrättää kahvipusseja.
    t. Tiina

    VastaaPoista