lauantai 5. huhtikuuta 2014

Koruja ja kortteja vol 2.Aluksi haluaisin muistuttaa kaikkia ottamaan ainakin edes kuvistanne varmuuskopiot. Meikäläisellä meinaan kävi vanhanaikaisesti. Olin juuri päässyt sanomasta, että pitää kopioida kuvat levyille ennen kuin vanha kone sanoo sopimuksensa irti, niin sillainhan siinä kävi, että yritin avata konetta ja se ei auennut enää. Hyvä ystäväni otti koneen ja on nyt ilmeisesti tuhannen kuvaa saanut pelastettua, mutta... Voin sanoa, että olen läksyni oppinut ja tästä lähtien siirrän kuvat kameroista ainakin kahteen eripaikkaan.

Lisäksi selkäni sanoi ystävyytensä irti ja olen ollut kolmisen viikkoa sairauslomalla, joka jatkuu ainakin muutaman viikon vielä. Istumaan en kykene. Jotain kuitenkin voi puuhastaa seisaaltaan tai puoli-istuvassa asennossa, kuten seuraavasta käy ilmi.

Uusin materiaalituttavuus on Fimo-massat. Olen pikkuhiljaa opettelemassa niiden käyttöä ja tekoa. Ensimmäiset tekeleeni näyttävät tältä:


Tyttäreni halusi päiväkotireppunsa vetoketjuun kiinni tuon suurimman läpyskän ja itselleni halusin tehdä korvakorut, koska valkoinen-musta-harmaa ovat pääsääntöiset värini.


Korvakoruja sitten tuli muutamat ylimääräisetkin.3D-kuvia pystyy myös leikkaamaan jos makailee puoli-istuvassa asennossa. Niitä olenkin sitten tehtaillut useamman. Korteiksi olen ehtinyt osan jalostamaan ja lisää on tulossa.
Kortteihin kokeilin servettitekniikalla tehdä erilaisia taustapapereita ja tarvii kyllä sanoa, että helpolla ja halvalla saa vaikka mitä. Tässä video ohjeista...todella helppoa kuin heinänteko, niin kuin lapseni tuppaavat sanoa.
'

Minä käytin leivinpaperia yllä ja alla. Sitten otin BigShotilla sopivan kokoisia ja mallisia kuvioita. 

Tyttäreni täyttää 5v. Sukulaisille pidettiin kahvittelut hieman etuajassa, jotta isotädit, -enot ja mummi pääsivät juhlistamaan. Kakkutilauksena oli nurmikkoa, päivänkakkaroita ja perhosia. Valkoinen sokerimassa oli vaan kovettunut niin kovaksi, että millään nikseillä ei siitä saanut sopivan pehmeää työstettäväksi, niin päivänkakkarat piti unohtaa kakun päältä. Onneksi kelpasi ilman niitäkin.Tietysti olen sitten ehtinyt seikkailla muiden blogeissa.... Siinä vaiheessa kun selkä ei enää kestä mitään, niin selälleen sohvalle ja tabletti kouraan... Näissä vakioblogeissani sitten vieraillessani osallistuin taas kerran arvontaan ja niin vain kävi, että onni oli mukana ja voitin täältä siirtokirjaimia. Nyt pääsee niilläkin koristelemaan kortteja.

Tällaista näin tällä kertaa... Hauskaa viikonlopua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti