perjantai 19. syyskuuta 2014

Onpa mukava sanoa, että opiskelen

Opiskelua siis takana muutama viikko ja mukavaa on ollut. On vaan ollut sellainen tunne, että ikinä en olisi ompelukonetta nähnyt tai tuollaisia saumoja tehnyt. Kummasti ne oli ihan tuttuja, kun ne oli saanut tehtyä. En vain ole ajatellut niitä tuolla tavalla, mitä oppikirjoissa näytetään.


 Ensimmäisenä meidän piti ommella chenille-tekniikalla jokaiselle oma työkalupussi. Pussiin siis pitää mahtua saksia, neuloja, mittoja, pinsetit, liituja, merkkauskyniä ym. ym.

Pussi ennen pesua

 


Pussi sisältä

 
 
Pussi pesun jälkeen
 
 
Chenille-tekniikka oli sellaista, mitä olin miettinyt joskus itsekin kokeilevani ja aika hauska, mutta työläs tekniikka. Varsinkin jos väleistä ompelee niin kapeat kuin minä tein. Tässä pussissa on siis 4 erilaista kangasta päällekkäin ja ne ommellaan vinoittain yhteen. Ommelten välistä leikataan niin monta kerrosta kuin halutaan. Minä leikkasin 3 kerrosta neljästä.
 
Seuraavaksi piti sarjaan saada saksipussi. Siitä tulikin tämän näköinen.
 
EdestäTakaa
Suljettuna
 
 
Sarjan viimeisenä tehtiin sitten vielä neulatyyny... Siihen meinasi mennä hermot, koska en ole koskaan oikein välittänyt tuosta käsin ompelusta. Valmista tuli kuitenkin.
 
 
 
Sitten aherrettiin tasopiirrosten ja poikkileikkauksien parissa... Ei meinannut aluksi järki riittää...
 
 
 
 
Sitten ommeltiin erilaisia saumoja...
 
 
 
 
Seuraavaksi meille annettiin työpiirrokset ja niistä piti saada aikaiseksi kassi....Onneksi näitä on tullut ommeltua.

 


 
 
 
 
 
Toisen kassin otin "kotitehtäväksi", jotta saan näytettyä millaista tikkiä koneeni tekee, jotta voin tehdä ainakin osan työssäoppimisesta kotitopina.
 
 
Melkein tässä kaikki mitä olen saanut aikaiseksi viime aikoina...tässä vielä leipätyö, koti, opiskelu ja JesKia hakee omia lokeroitaan. Kyllä ne varmasti pian järjestykseen saadaan ja tuotteita JesKialle valmistumaan...
 
Pari korttia kuitenkin kokeilin.
 
 
  
 
 
Ei muuta kuin aurinkoista viikonloppua kaikille! Ensi viikolla sataa kuulemma lunta...
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti