perjantai 10. lokakuuta 2014

Kiirettä pitänyt...

Niin on ollut viis virkaa ja kuusi nälkää, niin kuin joku sanonta menee. Ei ole pahemmin ehtinyt pysähtyä.

Viime viikon koulupäivä kului pussukoita tehdessä. Teimme kaksi erilaista, toisen kernikankaasta vuorettomana ja toinen kankaasta vuoren kera. Tarkoituksena oli lähinnä harjoitella vetoketjun ompelua. Samalla sain  uuden tekniikan ja mallin omia pussukoitani ajatellen.Toinen koulupäivä olikin sitten topi-päivä, eli työssäoppiminen. Sitä suoritan ainakin toistaiseksi kotona. Illalla olikin tiedossa PimeänKaupan-ilta Keskustalolla. Oikeastaan koko kaupungissa oli mahdollisuus pimeään kauppaan ja suurin osa kaupoista olikin auki aina kello 22 asti.
Sinne aloitin aamusta tekemään myytävää. Sainkin edellisenä päivänä lähetyksen Kestovaippakaupasta. Nimi on hämäävä. En suinkaan tilannut kestovaippoja vaan kankaita ja muuta ompelutarviketta. Sieltä tulikin puuvillakangasta, trikoita ja metrivetoketjua.
Puuvillasta tein...mitäs muutakaan kuin...pussukoita. Kangas oli aina suosittua pöllökuosillista.


Tällä kertaa pussukoita tuli kolmea eri kokoa. PimeänKaupan asiakkaat toivoivat vielä yhtä kokoa tuohon väliin. Siispä sellaisia tulossa.

Trikookankaista sitten väsäsin pipoja. Ensimmäisenä tein tuosta apinakankaasta ja sen vei tyttäreni. Tein itsellenikin sitten samanmoisen. On nuo apinat sen verran söpöjä.


Pipoja on tulossa lisää ja eri kuosillisia, kun materiaalipaketti saapuu postikonttoriin.

Kierrätystäkään en unohtanut ja väsäsin yhden tyynyliinan kokoa 50X50cm.Tyyny edestä ja takaa

 Tein myös yhden pussukan joskus kauan sitten ostamastani kangaspalasta. Tuo kangaspala oli ihan pieni. Tarkoituksena oli sekin viedä PimeilleKaupoille. Harmikseni pussukka oli pudonnut kuormasta ja pieni koirulaiseni oli sen maasta löytänyt ja vienyt sateeseen pihamaalle. Ei se pussukka rikki mennyt, mutta pesukone sitä kutsui ja äitini sen sitten sai muuten vain-lahjaksi.
Tässä kuva ihan heti valmistumisen jälkeen.

PimeilläKaupoilla en ehtinyt itse olemaan myyntipuuhissa, mutta luottoystäväni Aikku hoiti myyntipuolen. Myyntipöydät kävin kyllä kasaamassa ja purkamassa. Muuten olin lätkä-äitinä poikani laukoessa rankkarikisassa HPK:n miesten pelin erätauolla.

Meidän myyntipöytä näytti siis suunnilleen tältä PimeässäKaupassa.Muutaman tilaustyönkin sain valmiiksi tässä viime postauksen jälkeen. Helmikoruja tuli solmittua kahdet: Tyynyliinoja tilattiin erikoiskokoa 90X50cm kahdet ja mielellään jotain musta-valkoista...

Näitä siis tein kahdet.

Verhoja tuli lyhennettyä neljät.

Näitä oli neljä kappaletta lyhennettävänä.

Tällä viikolla olin torstain eli tätä kirjoittaessa eilisen päivän koulussa. Meidän piti alkaa tekemään tilkkutöitä, mutta toinen opiskeluryhmä ehti viedä tilkkuilutarvikkeet, niin me aloimme harjoittelemaan konekirjontaa ja applikointia. Tarvitsee kyllä myöntää, että olin aika iloinen siitä, että harjoittelimme niitä, sillä ne vei minun sydämeni ja olivat aika koukuttavia...varsinkin konekirjonta. Sitä varmaan tulee näkymään näillä sivuilla enemmänkin. Me teimme pellavalle kukka-aiheisen kuvioinnin. Jokainen sai saman kaavan, mutta toteutuksen sai kaikki tehdä omalla idealla ja tyylillä. Niistä sitten jatkojalostamme jossain vaiheessa tyynyliinat.
Minun kukkani näytti heti mielessäni auringonkukalta ja lähdinkin sitä tavoittelemaan. Työssä piti olla molempia, applikointia ja konekirjontaa. Minun kukkani näyttää siis tältä:Olen tässä havitellut itselleni omaa leimaa ja tiesin, että sellaisia voi tilata Heidin korttipajalta. Lähetin Heidille luonnoksen ja siitä Heidi sitten toteutti juuri sellaisen kuin halusinkin. Juuri minulle sopiva, vai mitä olette mieltä?!?

 

Huomenna sitten jatketaan tuotteiden parissa, sillä JOULUPUOTI aukeaa kuukauden kuluttua. Joulupuodista lisää sitten tuonnempana, mutta tiedossa on enemmän tekijöitä, uusia tuotteita ja muuta mukavaa, kuten Joulukorttikurssi 20.11.14 klo 17-20. Kurssi maksaa 20€ + materiaalimaksu. Mikäli sinua kiinnostaa tulla tekemään joulukortteja ja oppimaan uusia tekniikoita, niin ilmoittaudu ihmeessä mukaan. Annan mielelläni lisätietoja halutessasi. Kurssin tulee vetämään Taava. Ilmoittautua voi minulle s.postiin JesKia(a)luukku.com. Sinne voi lähettää myös kyselyitä kurssista.


 Nyt otan kahvikupillisen ja nostan jalat rahille ja rentoudun loppuillan. Sitten taas jaksaa aamusta puuhastella. Nautinnollista iltaa kaikille!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti