keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Opiskeluja ja bisnestä


Tässä on tovi taas vierähtänyt, että olen saanut kirjoitettua tänne mitään. Opiskelut ovat vieneet kaiken "ylimääräisen" ajan. Meillä on niin  suuritöisiä etätehtäviä ja ei se luovuus tule käskien. Nytkin meidän piti suunnitella neljän tyynyn sarja, joista kaikkia voidaan pitää yhdessä ja erikseen. Eihän se idea siitä istumalta synny...minulla ei ole koskaan syntynyt kun väkisin yrittää.

Tässä tyynyprojektissa kävi onneksi hyvin ja näin yksi yö unta...todellakin...unessani sitten suunnittelin kaksikin erilaista tyynysarjaa. Heti kun heräsin, oli lähimpänä tyhjä kirjekuori, minkä takapuolelle ne luonnokset piirsin. Nyt ne pitäisi piirtää puhtaaksi ja tehdä niihin työsuunnitelmat, laskelmat ja poikkileikkauskuvat.  Se on onneksi se helpompi asia. Eikä niitä pelkiksi paperiversioiksi jätetä...ne myös toteutetaan.

Kevät siis tulee olemaan tiivis opiskelujen kannalta. Tyynysarjan lisäksi alamme tekemään asiakastyönä tuolihuppuja alusta loppuun ja toukokuussa pitäisi suorittaa muutama tutkinnon osakin. Sisustusompeluopiskelujen työssäopiskelua suoritan yrittäjänä. Meillä on koulussa sellainen "työssäoppimassa yrittäjänä" mahdollisuus, käytännössä se tarkoittaa sitä, että teen niitä hommia mitä minulla muutenkin on ja lisäksi joudun...tai itseasiassa pääsen osallistumaan erilaisille luennoille sekä oppitunneille koskien yrittämistä. Yhden lauantaikin vietimme melkein 9-17 koulun penkillä, mutta ei se tuntunut pitkältä...Aiheena oli mielenkiintoinen yrityksen imago ja markkinointi, ja meidän pikku ryhmämme oli niin loistava, että päivä kului kuin siivillä.

Koulussa olemme tehneet kernistä suihkuun sopivan pussukan ja harjoitelleet laskoksia, joista sitten suunnittelimme ja toteutimme tyynyliinat pellavasta. Minulla projekti vielä hieman kesken, kun tauti kaatoi sänkyyn pakolliseksi lepopäiväksi. Tulossa kuitenkin vihreästä pellavasta hiuslaskoksilla oleva tyynynpäällinen. Aikaisemmin postaama applikointi/konekirjonta-aihe saatiin myös vihdoista viimein valmiiksi tuotteeksi. Siitä kanssa jo aiemmin mainitsemani tyynynpäällinen.




 


Röhnästä tehty suunnitelma

Tästä se sitten toteutetaan.

 
Ei se elämä ole pelkkää opiskelua ollut. Olen myös tehnyt tilaustöitä. Yksi asiakas tilasi minulta kasan trikoopipoja.  Toinen asiakas tilasi kudotun pipon ja sitten tilauksena tuli myös sukkatennarit... Koruilun osalta tuli tehtyä parit korvakorut. Helmistä tuli tehtyä kaulakoru ja muutaman kortinkin ehdin tekemään.  Lisäksi minulta tilattiin päiväpeitto ja pari tyynyä. Niillä ei ole onneksi kiire ja sovinkin asiakkaan kanssa, että voin tehdä ne toukokuussa tutkintoni suorittamiseksi. Kaksi kärpästä siis samalla iskulla.

Näitä pipoja tällä keltaisella tai sitten harmaalla pohjalla voit bongata useita katuelämästä.


Tässä ei pää palele.




Näitä saa tilauksesta...

 










 Siis tuollaista kaikkea olen tässä väkerrellyt.

Työtilojen haku edelleen mielessä ja ajankohtainen asia. Toivottavasti ne löytyisivät pian, koska jonnekin pitäisi saada kaikki materiaali järkevästi ja enemmän tilaa levittäytyä ympäriinsä. Valmistakin tuotetta kun alkaa olemaan jonkin verran.


Tässä ehkä noin kymmenesosa materiaaleistani matkalla väliaikavarastoon.



Valmiita koruja

Valmiita laukkuja ja kasseja.



Valmiita magneetteja.

Valmiita lastenmekkoja.


Ovistoppareita, pussukoita, kortteja, lasinalusia



Trikooopipoja, virkattuja pipoja, vihkon, neuvolakortin ja pankki- tms. korttien kansia, bambuliinoja, tuttinauhoja...


Verkkokauppasivuja suunnittelen ja naputtelen... toivottavasti ihan piakkoin saan laitettua teille linkkiä, josta voi sitten antaa vinkkiä ystäville... Jaahas...aloin sitten riimittelemään. Ehkä nämä yön pimeät tunnit eivät ole parasta bloginkirjoitus aikaa, mutta silloin se on tehtävä kun aikaa on ja pää suoltaa sanoja esiin... Aamulla sitten lisäilen kuvat paikoilleen ja julkaisuun.

Nyt sitten kahvia koneeseen ja värikansion viimeistelyyn.

Ihanaa talvipäivää kaikille tasapuolisesti.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti