keskiviikko 26. elokuuta 2015

Menneitä ja tulevia markkinoita

Se olisi sitten aika kertoa mitä ja missä olen pyörinyt. Viimeksi...isommassa postauksessa mainitsin menoni Rengon markkinoille. Sinnehän sitten suuntasinkin Aikun Ihanan kanssa. Oli mielenkiintoista ajella markkinakatua kun ihmistä ja telttaa nousi kovalla tohinalla ympärillä. Meidän paikka oli raitin toisessa päässä ja jos satun ensi vuonna sinne menemään, niin paikan pitää olla keskemmällä. Valitettavasti ihmiset eivät sinne saakka kävelleet, vaan kääntyivät esiintymislavalta takaisin päin. Jotain myyntiä kuitenkin oli ja ilmat kyllä suosivat tätäkin tapahtumaa...ensi vuonna ehkä sitten uusiksi. Kuvista voitte ihailla aurinkoista kojuamme.Sitten kun Rengon markkinat olivat ohitse, niin ajattelin, että saan hengähtää rauhassa ja tehdä uusia tuotteita, mutta mitä vielä. HämeenSanomista soitettiin ja koska Elomessut olivat tulossa, niin he halusivat myös minut paikalle. Tekivät viime hetken hyvän tarjouksen paikasta, että en voinut vastustaa sitä ja niin alkoi kova tohina tehdä tuotteita myytäväksi sinne. Onneksi sain yhdeksi päiväksi brodeeraausapua, kun Siiri tuli brodeeraamaan ison kasan pussukoita ja laukkuja. Itse sain keskittyä leikkaamiseen ja silittämiseen ja neulaamiseen ja....

Siiri ahertaa :)


Työhuoneella siis brodeerattin, leikattiin, ommeltiin, saumuroitiin, neulattiin ja vaikka mitä muuta. Tuloksena tuli  kasa laukkuja ja pussukoita.Laukkujen brodeeraukset lähemmin. Toimitus pahoittelee laukkujen ryppyisyyttä kuvaushetkellä. Ne ovat juurikin otettu pois Pälkäneen  Nuijamäen Torin myyntitapahtuman jälkeen pakkauslaatikoista ja aikataulu ei sopinut niiden silittämiseen tässä välissä.

Tämä kuva antamaan kuvaa laukun koosta.

 Näissä pienissä ja keskikoisissa pussukoissa olevat brodeeraukset löytyvät myös toiste päin. Eli näissä kuvissa olevien keskikokoisten pussukoiden brodeeraus on tehty myös pienempiin versioihin ja päin vastoin. Nyt en käynyt kaikkia kuvaamaan erikseen.Isojakin pussukoita löytyy useammassa värissä ja niihin saa sen haluamansa nimen brodeerattua lisämaksusta.


Pöllöpussukoitakin tuli ommeltua...jopa kaksi päiväisten Elomessujen "väliyönä". Laitoin itselleni määräyksen, että omepelen vain puoleen yöhön...niin tein, mutta kello herätti jo seuraavana aamuna 4:20 ja ei kun jatkamaan.


Pienempää mallia

Keskikokoista tyyppiä

Tämä myös keskikokoa
Ei pöllömpi parvi

Ollessani lasten kanssa tein koivukiekoista koruja ja avaimenperiä. Koivu...tai oikeastaan puu yleensä (minulla muhii päässä uusi idea) on uusi materiaali mihin olen innostunut. Nämä korut ja avaimenperät ja ovikyltit ovat polttokolvilla kuvioitu, pikkuporalla porattu korupiikkejä varten reijät ja sitten venelakalla lakattu. Metalliosathan ovat nikkelittömiä.Näissä kahdessa kaula- ja korvakorusetissä on tuollainen kaulakoru"panta". Henkilökohtaisesti nämä ovat suosikkikaulakoruja, vaikka tällä hetkellä minulla on seuraavissa kuvissa oleva säädeltävä vahattu puuvillanyöri kaulakoruna. 

Amppari on suosikkini

Kukka on herkkis

Leppis söpöliini

Rakkauden sydämiä


 Sitten vähän pelkkiä korvakoruja:


Jos jota kuta mietityttää, kun reilun sentin-kaksi halkaisijaltaan olevat koivukiekot riippuvat korvissa, että kuinka paljon venyttävät korvia, niin voin kertoa, että nämä korvakorut ovat kevyet.

Avaimenperiä ja yksi ovikyltti...muita en ollutkaan kuvannut. Tulevat kyllä Taiteiden yön jälkeen nettikauppaani myytäväksi ja esille...jos niitä ei Taiteiden yössä osteta. 
Elomessut olivat siis seuraava messutapahtuma mihin menin. Tänä vuonna Elomessut oli siirretty Verkatehtaan ympäristöön. Paikkana ihana, mutta sokkeloinen. Käsityöläiset oli ajateltu Taidemuseon pihalle. Idyllinen paikka juuri käsityöläisiä ajatellen, mutta messukävijät eivät perille löytäneet. Messuilla oli kuulemma 55 tuhatta vierasta, niistä ehkä puolet, jos sitäkään pyörähtivät viimeisessä mutkassa. Ensi vuonna toivottavasti paremmat opasteet, sillä muutama ystävänikin jäi löytämättä perille.

Tässä kuvamateriaalia myyntiteltastani:

Pystytysvaihe perjantaina

Korutelineeni

Lauantain tyyliä

Tämä myös lauantailta

Korutelineeni toisesta kulmasta

Muutama ovikyltti näkyy

Pussukkapuu

Liivi- ja kesämekkoja

Laukkuteline
Tällaiselta näytti sunnuntaina

Ei messut tappiolle menneet, mutta tietenkin enemmänkin olisi maksavia asiakkaita saanut olla :) Ja se mitä hain, oli mainosta JesKialle ja sitä tulikin. Kyniä ja käyntikortteja tuli jaeltua ja uudet autoteippauksetkin näkyivät ja näkyvät edelleenkin katukuvassa. Muutama tilauskin tuli joista parista kuvaa seuraaavana.

Pellavalaukku ilman brodeerauksia

Liivimekko koossa 110cm. Saa nähdä saanko jossain vaiheessa kuvaa mekosta myös saajansa päällä. Näin minulle hieman lupailtiin...nähtäväksi jää. :)
Niin kuin äsken mainitsin, niin uusia käyntikortteja tilasin. Nyt niissä on tuo minun oma logo ja samalla maininta, että kuulun myös käsityöyrittäjiin. Myös kyniä tuli mainosmielessä tilattua muutama sata. Ne ovat muuten äärettömän hyviä kyniä kirjoittaa... Nykäise joskus minua hihasta ja pyydä sellainen ;) Autossani on JesKian logo, joten minut kyllä bongaa katukuvassa.


Pälkäneen Keltaisella Talollakin tuli pyörähdettyä. Sinne en mitään uutta tehnyt, vaan menin niillä mitä oli Elomessuilta jäänyt. Valitettavasti täytyy todeta, että nämä olivat minun kohdallani viimeiset Nuijamäen Torit, jonne menen. Vaikka matka ei ole kovin pitkä, niin sieltä olen joka kerta nippa nappa saanut kulut pois ja se ei näin yrittäjän tai sivutoimisen yrittäjän kannalta ole kannattavaa.

Seuraavana siis perjantaina Hämeenlinnan taiteiden yö. Suistoklubilla Verkatehtaan vieressä on klubin pihaan tulossa basaaritori. Sinne siis seuraavaksi pystytän telttani Aikun Ihanan kanssa. Tulkaahan tervehtimään ja vaikka vain hakemaan se kynä ;)

Sinne tulossa uusia pöllöpussukoita. Tässä yksi pieni...


Tässä teille kuvia ja luettavaa viimeiseltä kuukaudelta. Kohta se taittuu syyskuuhun. Muutamia suunnitelmia myyntitapahtumien osalta on, mutta niistä ei mitään varmaa kerrottavaa. Tiedotetaan heti kun tiedän itsekin enemmän varmaksi. Nyt syyskuun alun otan keskittyen kouluun ja oman niskani parantamiseen.

Sitten taas tiikerinraivolla eteen päin...


Aurinkoista (toivottavasti, sillä nyt sataa) syksyä kaikille!


-Karo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti