sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Flunssaa ja jotain mukavaakin

Flunssa tuo yrittäjän yksi vihollinen, tai se voi olla mikä sairaus tahansa. Töitä pitäisi tehdä, mutta voimat aivan kadoksissa. Tilaustyöt odottivat tekijäänsä ja myyntitapahtumat alkavat pyöriä epäsäännöllisen säännöllisesti.

Flunssan lisäksi pitäisi jaksaa istua koulun penkilläkin puhumatta siitä, että lupauduin menemään leipätöihin muutamaksi päiväksi...pitää mennä haistelemaan tuulia, jos sinne sitten taas "kesätöihin" menisi.

Onneksi lääkäri määräsi sellaiset lääkkeet, että tuli tauti selätettyä viikossa. Jotkut ovat kuulemma joutuneet olemaan sängynpohjalla parikin viikkoa. Leipätöissä ekan viikon kolme päivää meni opettelun merkeissä, ensi viikon pari päivää taitaa mennä jo "rutiinilla". Sitten loppukevät keskitytään opiskeluun, jotta saisin ne siihen malliin, että syksyksi jäisi vain yksi isompi tutkintotilaisuus suoritettavaksi. 

Viikkoon en siis saanut mitään aikaiseksi ja viime viikolla maanantaista keskiviikkoon tosiaan tuli oltua palkkatyössä ja sitten torstai ja perjantai meni koulussa viimeisillä kankaanpainantatunneilla. Iltaisin tein tilaustyötä, joka jäi viittä vaille valmiiksi, kun brodeerauslanka loppui kesken, mutta huomenna saan ne tehtyä loppuun. Perjantaina tuli käytyä myös kangasvarastoja täydentämässä Tekstiilitukussa Toijalassa ja sitten lauantain ja tämän päivän olen ommellut kaikkea mukavaa myyntitapahtumiin ja verkkokauppaan laitettavaksi.

Flunssan kourissa jaksoin tehdä asiakkaalle keltamustat korvakorut. Tein kahden hieman erisävyiset, joista tilanteeseen sopivammat valittiin.
Pipoja...niitä tein asiakkaalle tilauksesta isomman kasan, joista myöhemmin lisää, sekä heijastavia pipoja itselle myytäväksi.


Kankaanpainannassa tuli tehtyä muutama lisäsabluuna ja niistä yhdellä painoin uusia pellavatyynyjä.Vanhalla sabluunalla olin jo aikaisemmin painanut patalappuja, nyt sitten sain ommeltua niitä kasaan.Tekstiilitukusta tuli mukaan söpöä kissakangasta, josta tein isompia tyynyliinoja. Toinen puoli on mustaa puuvillaa ja toisella puolella on kissakangas. Kokoa tyynyliinalla on 65X50cm.

Puupinossa on katajaa, josta olin jo pitemmän ajan suunnitellut haluavani nappeja. Itse niitä en osaa tehdä enkä ehtisi/jaksaisi tällä hetkellä opetellakaan, mutta onneksi parempi puolisko on kätevä käsistään ja valmisti ne minulle toiveideni mukaan. Nämä napit ovat kokoa 40X45mm, 1€/kpl. Näissä on osassa öljykäsittely ja osa on käsittelettömiä. Näitä on saatavilla lisää tätä kokoa ja isompia sekä pienempiä.Tulossa on muutakin uutta, mutta olosuhteiden vuoksi en ole ihan siinä aikataulussa mitä toivoisin, mutta hitaasti hyvä tulee...

Toivotan kaikille lukijoilleni 
oikein ihanaa ystävänpäiväiltaa!

ps) Tällainen kaveri käy säännöllisen epäsäännöllisesti katsomassa minua työhuoneella ;)

 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti