maanantai 11. heinäkuuta 2016

Keskustalosta Turun käsityöläismarkkinoille

Hiljaiseloa ollut blogin puolella. Johtunee ihan siitä, että olen painanut erilaisia töitä lähes 24/7.

Pääsiäismarkkinoiden jälkeen alkoi tutkintotilaisuuteen valmistautuminen. Asiakkaita minulla oli kolme. Yhdelle tein laskosverhot pimentävästä kankaasta, toiselle  kapan ohuesta verhokankaasta purjerengasnauhalla ja kolmannelle neljä samanlaista paneliverhoa. Täytyy myöntää, että verhoista tuli juuri sellaiset kuin oli tarkoituskin ja täysillä 3 (asteikko 1-3) arvosanoilla läpi. Opettajat palautteessa sanoivat vielä, että suosittelevat minua koska vaan kenelle vaan.

Tein myös sen yrittäjäntutkinnon ja siinä arvostelu oli joko hyväksytty tai hylätty ja hyväksyttyhän se oli. Sain jopa todistuksen tästä suorituksesta.


Vielä olisi jäljellä kolme tutkintoa. Erikoismateriaalit, mikä suunnitelmissani oli suorittaa vielä keväällä, mutta aika loppui kesken. Myynti tai muotoilu, se tulee syksyllä joskus syysloman tienoilla ja viimeisenä, mutta ei todellakaan vähäisimpänä ammatillinen projektityö.

Huh huh...kiirettä siis pitää syksynkin, koska opintovapaata en tule pitämään niin paljoa kuin tähän asti, eli leipätöissä pitäisi olla. Sen lisäksi pitäisi myös tehdä erilaisia tilaustöitä ja tietenkin niitä kaikkia tuotteita mitä myyn turuilla ja toreilla.

Siitä päästiinkin oivaan aasinsiltaan eli loppukevään ja alkukesän markkinoihin.

Toukokuun alussa olin siis ensiksi Vantaalla Verhoomo Unelman pihapiirissä. Paikka oli idyllinen ja meitä myyjiä oli kymmeniä.

Oma kojuni oli rakennettu tuttuun tyyliin.
Vantaalla kauppa kävi mukavasti ja lämmintä piisasi...päivä oli yksi niistä toukokuun helteistä.

Vantaan jälkeen suuntasin nokkani kohti Kamppia ja Helsinkiä.

Matkatessa kohti Hesaa tuli mieleeni, että pitäisiköhän hankkia pakettiauto...

Kamppiin olin vuokrannut 2x2 teltan normaalin oman 3x3 tilalle. Siitä sai silti kivan ja näyttävän, vaikka tilaa olikin vähemmän.


Mekkoja löytyy 86-110cm kokoisina



Kauppa Kampissa kävi nihkeästi. Hyvä, että sain juuri kulut katettua... Täytyy myöntää, että iski hieman epätoivo...

Välissä sain aseteltua kaikki tuotteet nätisti työhuoneelleni. Eurokangas poisti kalustoa ja satuin olemaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan, niin sain muutaman laarin itsellenikin. Miltäs näyttää?!?


 Koulu oli hankkinut kangaspuita ja myi niitä pois. Osuin siis taas oikeaan paikkaan oikeaan aikaan. Tai oikeastaan saan kiittää/syyttää luokkakaveriani Saaraa, koska hän avasi suunsa ja kysyi hintaa. No hinnan kuultuani en voinut jättää kangaspuita koulunnurkkaan, toin ne mielummin oman työhuoneeni nurkkaan.


Nyt tarvitsisi enää jostain saada aikaa, sillä ideoita olisi mitä näillä alkaisi tekemään.

Kankaisten tilalle avattiin tänä vuonna käsityöaitta, mihin kyseltiin paikallisia käsityöntekijöitä. Niin sain minäkin sinne tuotteitani esille. Kankaisten tila on ihan käymisen arvoinen paikka..on kahvila, puoti, käsityöaitta, ulkoalueella lasten leikkipaikka ja eläimiä sekä tietysti niitä marjoja. Omat tuotteeni ovat esillä omassa pöydässään.




Suurin tapahtumani tälle kesälle oli ehdottomasti Turun käsityöläismarkkinat. Ne pidettiin samaan aikaan Keskiaikamarkkinoiden kanssa.

Suomen käsityöyrittäjät ry pystytti Käsityökorttelin Aboa Vetuksen eteen Aurajoen rannalle. Säät suosi ja ihmiset ostivat ja ihailivat kaikkien meidän töitä.



Markkinoiden ehdottomasti parhain anti oli pienen tytön ja äidin keskustelu kojuni edessä, kun tyttö totesi äidilleen, ettei tuotteeni voi olla itsetehtyjä, koska ovat niin kauniita :)
Se kommentti lämmitti päivääni.

Neljä päiväinen markkinahumu oli aika rankka yksin tehden. Lauantaina tuli kisaväsymys illalla ja ei jaksanut enää myydä. Sen huomasi myynneissä, mutta sunnuntaina sitten taas hyvin nukutun yön jälkeen sai myyntivaihteen päälle.

Tällaisia kun olisi enemmänkin ja vähän muuta päälle, niin voisi vaikka harkita täysiaikaisen yrittäjän uraa, varsinkin kun palaa ajassa kaksi vuotta taakse päin Hämeenlinnan Keskustalon pihalle myyntitapahtumaan, mistä tavallaan kaikki on alkanut...
 Turkuun valmistui uusia kaita- ja tyynyliinoja...Näitä löytyy vaaleanpunaisena ja vaaleansinisenä. Nämä sopivat mainiosti kesäterassille ja parvekkeille.

 

Muutakin uutta on tulossa. Viimeistään Elomessuille Hämeenlinnaan13.-14.8.16. Sitä ennen löydät minut ainakin 23.7. Rengon markkinoilta. Saattaa olla, että ehdin myös Fiskarsin Käsityökortteliin ja sitten Elomessujen jälkeen Kampin Käsityökortteliin. Syyskuussa Wanhan ajan markkinoilta 3.9. Voipaalasta Sääksmäeltä ja Hyvinkäältä Piantikin idyllisestä pihapiiristä 10.9. Ihana Syyskuu -tapahtumasta.

Siis kiirettä pitää, kun tähän kaikkeen lisää vielä omat leipätyöt sairaalassa, opiskelut, lapset, tilaustyöt ja valmiiden tuotteiden tekemisen...no eipähän tule ainakaan vapaa-ajanongelmia. 

Otan vastaan edelleen verho-ompeluita ja muita tilaustöitä. Työhuoneeni puodille saa koska vaan piipahtaa. Olen paikalla ainakin parillisten viikkojen illat. Soita tai lähetä viestiä tai sähköpostia jos haluat tulla piipahtamaan, niin sovitaan kuinka olen paikalla...nopeallakin varoitusajalla...



Mutta nyt takaisin sorvin ääreen, sillä eivät nämä itsekseen valmistu...

 

Mukavaa heinäkuun viikkoa kaikille...







.

2 kommenttia:

  1. Moi! Kiirettä näkyy pitävän. Odotan innolla Hämeenlinnan Elomessuja ja sen sellaista säpinää... Nähdään viimeistään siellä!
    t. Tiina
    tiinanpatikointi.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. Kiirettä pitää, mutta asia kerrallaan valmista tulee. Elomessuilla sitten nähdään...toivottavasti ilmat suosivat.

    VastaaPoista