lauantai 4. huhtikuuta 2015

Pääsiäisen pyhiä

Taas on tovi vierähtänyt edellisestä postauksesta. Pitää itsekin tarkistaa mitä sitä on viimeksi kirjoitellut ja millaisia kuvia jakanut.

Koulusta oli tällä viikolla pääsiäislomaa ja olenkin aikaani käyttänyt uuden suunnittelemiseen ja asioiden järjestykseen laittamiseen. Luin Liisa Tuimalan e-kirjan Käsitöillä ei elä ja siitä sitten lähin käsittelemään ja etsimään sitä minun omaa JesKian suuntaa. Tuo kirja on loistava. Se antaa paljon ajattelemisen aihetta ja suosittelenkin sitä kaikille jotka halajavat käsityöyrittäjäksi.

Suunta ja konsepti on siis muokkautumassa päässäni ja lähestulkoon valmis. En kuitenkaan paljasta tässä vaiheessa enempää, mutta tulevaisuudessa saatte selvyyttä mihin päin olen menossa. Sen verran voin paljastaa, että "pääsuunta" on suunniteltu ja "lisäräpellykset" pysyvät mukana pienimuotoisesti. Niitä tehdään silloin kun en ompelukoneelle pääse, eli lähinnä iltaisin.

Viime viikolla olimme koulussa kokonaista kolme päivää. Meille oli laitettu myös lauantai koulupäiväksi. Tarkoituksena oli, että silloin olisimme päässeet leikkaamaan tuolinhuppujen kankaita. Itselläni, kun oli vielä sattuneista syistä kaavat tekemättä, lauantai kului niiden piirtämisessä.


 Koulusta poistettiin vanhoja kangasnäytteitä ja minähän keräsin kassillisen itselleni. Nämä näytetilkut tulevat tarpeeseen, vaikkakin kankaita alkaa olemaan aika kaapillinen...silti sieltä ei koskaan löydä juuri sitä oikean sävyistä tai materiaaliltaan sopivaa.Ompeluksia olen tehnyt hiuspantojen muodossa. Niskassa näissä on kuminauha ja ne sopivatkin monen kokoiseen päähän. Itse käytän niitä paljon. Olen tehnyt niitä puuvillasta ja pellavasta. Pellavaisiin olen brodeerannut kukkakuvioita.  Tässä muutama kuva. Lisää löytyy JesKian verkkokaupasta.Kokeilussa oli myös lasimaalit. Silkkiseula pullon ympärille ja sitten maalia pintaan. Kun maljakot olivat kuivuneet muutaman tunnin, laitoin ne vielä uuniin. Nyt maalin pitäisi olla astianpesukoneen kestävää.

Täytyy laittaa blogiin myös muiden käsitöitä. Rakas poikani (8v.) oli koulun kässätunnilla ommellut. Tuloksena hellyyttävä nallekarhu. 


Ompeluksien ja koulutöiden ohella on tässä ehditty olemaan pojan jääkiekkoturnauksessakin kahvilavastaavana. Mutta mikäs siellä oli ollessa kun sai myydä näin ihania leivonnaisia, eikä pelkältä ulkonäöltään, myös maku oli suussasulava...
Omaa leipomustaitoa pääsin tyttäreni kakkuun käyttämään. Tällä kertaa oli teemaksi pyydetty Frozen ("yllättävää", mikäli olette lukeneet aikaisempia postauksia) ja Elsa-prinsessa. Kakusta tuli sitten "jäinen ja luminen".


Olen kyllä tehnyt päätöksen, että näin pääsiäispyhinä otan vähän rennomminkin....tänään lankalauantaina on se mahdollisuus...sitten taas mennään.Rauhallisia pääsiäispyhiä kaikille!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti